Погода

Погода
Погода в Кривом Роге

влажность:

давление:

ветер:

Курс Валют

допомога з курсовими
ГЕНДЕРНИЙ ПОРТРЕТ КРИВОГО РОГУ (ВІДЕО) PDF Друк
Вівторок, 02 липня 2013, 18:40

genderniy portret

Вперше у нашого міста з’явився свій Ґендерний портрет.

У Криворізькому соціальному гуртожитку днями відбулася презентація Ґендерного портрету Кривого Рогу. З’явився він як засіб сприяння участі жінок у місцевому економічному розвитку. Реалізовується він у 12-х містах України в рамках проекту - Місцевий економічний розвиток міст України, який здійснюється федерацією канадських муніципалітетів у партнерстві з Асоціацією міст України. Допомагала розвиватися проекту також Дніпропетровська обласна громадська організація «Промінь».

Ґендерний портрет міста містить 7 розділів – демографічна характеристика, політика та публічне управління, громадське життя, зайнятість та безробіття, охорона здоровя, освіта та правопорушення, де порівнюється становище чоловіків та жінок у суспільстві.

Данні представлені не тільки по нашому місту, а й по області та країні загалом. Ініціативу підтримав також комітет у справах сім'ї та молоді виконкому Криворізької міської ради.

Спеціаліст з гендерних питань Людмила Чернявська, яка завітала до нас із Канади також наголосила, що потрібно дати жінкам більше можливостей реалізовувати себе, займати керуючі посади аби підвищити продуктивність та загалом змінити на краще ситуацію в місті. За статистикою у Кривому Розі проживає жінок більше ніж чоловіків. Жінок також удвічі більше серед кандидатів наук та в півтора рази більше серед докторів. Що стосується рівня безробіття, то серед жінок він вищій, а пенсія та заробітна плата нижче. Крім того чоловіки частіше помирають від хвороб та травматизму.

Ознайомитися з Гендерним портретом міста можуть всі бажаючі за допомогою мережі Інтернет.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити