ОВОЧІВНИЦТВО. КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОН |
Середа, 14 травня 2014, 11:31 |
Затребуваність овочевої продукції на споживчому ринку та економічно більш вигідна цінова політика на вирощену продукцію стимулювала сільгоспвиробників Криворіжжя розширити площі під культури так званого борщового набору. Цьогоріч під них відведено на 500 гектарів більше ніж у попередні роки. Масштабне вирощування овочевої продукції проводиться на території кількох сільрад Криворізького району, де на сьогодні збереглися основні зрошувальні площі (90%); це – Красінська, Широківська та Новопільська. У поточному році під овочі загалом передбачено три з половиною тисячі гектарів, що на 500 гектарів більше, ніж у попередні роки. Збільшення площ, говорить Ігор Фартушний, насамперед обумовлене здорожчанням сегменту овочевих культур. Сільгоспвиробники сподіваються, це дозволить досягти економічного виправдання затрат на вирощування саме цієї продукції. Більшість площ, що відведені для овочівництва – під цибулею, капустою (різних термінів дозрівання), буряком та морквою. Менш значні обсяги ґрунту передбачено під томати, огірки та перець. Ще 500 гектарів – це значна цифра для Криворізького району і сільгоспвиробники мають надію, що кожен додатково залучений гектар виправдає їх сподівання, принаймні погодні умови квітня-травня цьому сприяють. |