БЕЗПЕКА СПОЖИВАННЯ ГРИБІВ (ВІДЕО) |
![]() |
![]() |
Середа, 20 вересня 2017, 19:13 |
До перших страв і других, смажені, тушковані, фаршировані, мариновані.. Мова про гриби – інгредієнт, за яким, окрім універсальності застосування в кулінарії, закріпилася ще й характеристика небезпечного. Тому при його використанні лише кухарських навичок замало – найперше обачність та обережність. Бо грибну отруту жодна з кулінарних обробок знешкодити не може.
Реалізація дикоростучих грибів у будь-якому вигляді на ринках суворо заборонена, говорить Тетяна Семенова. А якщо від грибного меню відмовлятися наміру немає – більш безпечним рішенням є придбання тих, які вирощені у спеціалізованих цехах та мають декларацію виробника. Пані Наталя продає шампіньйони. Каже, торгівля йде добре, попит є. Та й сама залюбки (а головне – спокійно) готує страви з такими грибами. Навіть за умови ретельного вибору, гриби – не той продукт, який можна включати до раціону щоденно, говорить Тетяна Семенова. В них міститься хітин – речовина, яка організмом перетравлюється дуже важко. Тому дітям, людям похилого віку а також тим, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту в від їх споживання варто утриматися. До перших страв і других, смажені, тушковані, фаршировані, мариновані.. Мова про гриби – інгредієнт, за яким, окрім універсальності застосування в кулінарії, закріпилася ще й характеристика небезпечного. Тому при його використанні лише кухарських навичок замало – найперше обачність та обережність. Бо грибну отруту жодна з кулінарних обробок знешкодити не може.
Клінічні прояви отруєння грибами починаються гостро-різким болем у животі, додається запаморочення та слабкість, говорить Тетяна Семенова. Але навіть можливе тимчасове поліпшення самопочуття, за таких умов, оманливе і сподіватися на самостійне одужання – даремно. Реалізація дикоростучих грибів у будь-якому вигляді на ринках суворо заборонена, говорить Тетяна Семенова. А якщо від грибного меню відмовлятися наміру немає – більш безпечним рішенням є придбання тих, які вирощені у спеціалізованих цехах та мають декларацію виробника. Пані Наталя продає шампіньйони. Каже, торгівля йде добре, попит є. Та й сама залюбки (а головне – спокійно) готує страви з такими грибами. А ось пані Вікторія шампіньйони купує на прохання сусідки, сама ж надає перевагу грибам, зібраним у лісі. Навіть за умови ретельного вибору, гриби – не той продукт, який можна включати до раціону щоденно, говорить Тетяна Семенова. В них міститься хітин – речовина, яка організмом перетравлюється дуже важко. Тому дітям, людям похилого віку а також тим, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту в від їх споживання варто утриматися. /span> |